Monday, June 4, 2012

ke padang besar pulak.

abaikan muka censored mak aku kat belakang tu. eh,aku suruh abaikan tapi aku sendiri yang cakap. so mesti hampa takkan abaikan. -.-

haloo assalamualaikum.
dua hari aku tak online. rasa tak berdunia ja. sebenarnya aku tak online sebab dok p berdunia la. asyik ngadap lappie 24/7 memang siput lah otak aku lama lama.

banyak kenduri kahwin cuti cuti ni. aku bila lagi? umur dah lanjut. kalau orang lain, dah boleh dapat cucu dah. oke berbalik pada tajuk. sabtu hari tu aku p perlis,ada kenduri rumah kawan ayah aku. lepas ja balik kenduri tu,terus singgah padang besar youuu. biasa la,orang kedah turun perlis. tak pernah nampak rupa padang besar tu macam mana. hik hik hik.

serius nak jejak kaki pon tak boleh weh. kereta berduyun duyun kat luar. kat dalam pulak penuh orang bergelimpangan. bukan mati ye tapi separuh mati sebab nak ambik nafas. terlalu sesak. cuti sekolah la katakan.
masa on the way tu lengang ja jalan. rasa tenang ja sebab tepi tepi tu rumput ja. ikut pulak belakang bas,feeling feeling rombongan gitu. tapi bila dah masuk padang besar tu,kereta cium bontot kereta lain tu perkara normal oke. nak cari parking pulak satu hal. last last parking tempat jauh,ambik kau berjalan lebih kurang 400m untuk shopping.

masa ni kat luar,orang tak ramai boleh la nak snap snap. bila dah masuk dalam,jangan kata nak snap,nak berkelip pon terlupa sebab dok mengelak orang ramai. niat nak beli jugak bling bling tepi tu tapi tak sempat. kacang kacang ni sempat jugak aku borong.

oh kalau aku sempat,sampai atas kepala aku pon maybe ada beg plastik tau. nak shopping lagi. :'(

sekian.

3 comments:

misluvcoklat said...

lawa tak perlis weh ?
hahaha.
wa pun baru ingat nak p pb jumaat ni.
hewhew :3

btw, awat tak singgah umah wa makan ayaq kopi ka apa ..
lenkali singgah la dulu :)

syazana.not.single said...

haha,p awal2 na PB tu kot2 xdan nk shoping.

wa dah minum kopi kat starbucks dah sebelum p tu,hahahaha.
xdok aih,saja la bukan xmau singgah.
menyusahkn pulak wa bawak rakyat jelata wa p umah lu,nyusahkn mak lu pulak.

misluvcoklat said...

starbucks dah sampai, mailah moonbucks pulakk..
hahah..
takdopp nak nyusah kan ahh..
setakat boh kopi pahtu boh ayaq hangat tuu..haha XD
lain kali mai perlis singgah laa .