Saturday, July 14, 2012

apa itu UPU?

soalan yang sepatutnya ditanya is apakah result UPUku? hikhik. seperti yang kita tahu,kalau tak tahu,boleh buat buat tahu untuk memudahkan kerja aku. oke sambung balik. seperti yang kita tahu,semalam result UPU dah keluar. keluar ke mana? keluar outing mungkin.
hari hari sebelumnya aku dengaq ramai la pakat dok kata, mimpi dapat U ni la, U tu la, aku yang dengaq ni serba rilex ja sebab memang dah jadi lumrah,sejak zaman aku bayi lagi, memang aku takkan mimpi benda benda macam tu. kalau nak dapat, biaq dapat terus,surpriseeee gitu. tapi dalam rilex rilex tu, aku sebenarnya berharap sangat dapat masuk UKM or USM. mak ayah aku macam confident ja aku dapat masuk situ sebab pointer aku yang alhamdulillah agak masyuk.

tapi rezeki ni Allah yang tentukan. dapat pointer 4 5 6 flat pon kalau dah tulis rezeki aku bukan kat situ,bukan la jadinya. eh aku macam dah bagitahu ja result U aku kat hampa. hekhek. ya,aku tak dapat U idaman aku. sob sob.

alhamdulillah,walaupun tu bukan lah course yang aku impikan,which is biomedic,aku tetap bersyukur lah dapat biology. memang aku gila dengan biology ni. see? aku dapat UiTM. alhamdulillah sekali lagi aku tak dihantar sampai ke sabah sarawak. jauh sangat tu.

yang aku risau pasal UiTM ni satu ja. aku takmau dapat perlis. aku mintak sangat sangat. aku dah takmau dok dekat dengan rumah. aku kalau boleh nak dekat shah alam. at least ada la jugak feeling duduk U kan. kalau duduk dekat dekat,memang tak lah aku nak seronok. asyik nak balik ja minggu minggu. tak dak feel langsung. 

so isnin ni baru boleh tahu aku dapat kampus mana. and i wish it's in shah alam. akhirnya aku terpaksa berpisah dengan member kamceng aku,pkah sebab dia ke UPSI. member aku yang lain ramai jugak yang dapat UiTM ni. dan dan,cik abe kelate aku dapat UiTM jugak uollllssss. gegedik aku sebentar di situ. hikhik. eh,banyak pulak aku membebel padahal nak habaq hat tu ja pon. chow.

13 comments:

QweensheesZ said...

congrataz ! ^^
http://myhuhuhabuu.blogspot.com

Siti Aqilah Munirah Ismahisham said...

tahniah :D

man said...

tahniah..
teruskan perjuangan..

biela bell said...

tak dapat UKM? Tak berpeluang nak hello2 lah ek kita..hehehe..

apa2 pun.. tahniah! :)

syazana.not.single said...

thanks semua. ;)

misluvcoklat said...

congrats weh.
u mana2 pun xpa , janji boleh smbg kan.
wahh, mdh2an dpt skali ngan cek abe mung noh.
cpt skit mkn nasik myak. haha :D


akhirnya, bpsah jgak kta nohh.

syazana.not.single said...

pkahchu- tu lah.
rezeki masing2 kannn.
haha. alaaa,nanti susah la wa nak usha lelaki gebu yang lain. hakhak.

betul3. sedih. 6 tahun hidup dengan lu. :'(

taqiy said...

waa msti tere gile kntang bio nihh hehe. tahniahhh dekkk >.<

betul rezeki mmg allah yg tntukannn.

syazana.not.single said...

haha.
takdak la sampai gila kentang tu.

tu lah kan,syukur. :')

Che Sakinah said...

Wah tahniah! tahniah! UIA tak apply ke?huhuhu

Apa apa pun... selamat menuntut ilmu dengan ikhlas! didoakan semoga berjaya insyaAllah :))

Nurulee said...

Congrats sis, Ee pun ingat nak ambil Biomedic nanti.
Takpe kalau tak dpt, insyaAllah tu yg terbaik. All the best sis.

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/day-night-in-village.html

syazana.not.single said...

che sakinah- tak apply pon,hehe.
amin,insyaAllah. thanks. :')

nurulee- wah,bagus2. biomedic best. sis doakan ee berjaya nanti. ;)

Semut Senyum said...

TAhniah dik! belajar rajin2 ye...