Tuesday, July 10, 2012

post yang tak berapa random sangat la.

sementara dok tengok rancangan memasak ni,mari lah kita mengupdate blog dulu. konon konon nak belajar la kan kot kot boleh masak masa bulan puasa nanti. tak hado maknonyooo. gua tengok sajooo. motif? saja nak bagi air liur berjejeran. natang apa tu berjejeran? bahasa sepanyol mungkin.

sekarang ni kebanyakan sekolah buat hari sukan. sekolah adik aku pon tak terkecualilah. tapi sejak dua tiga menjak ni asyik hujan ja. sukan macam mana lah depa tu. eh,kisah pulak aku kan? aku duduk rumah garu garu perut dengan sebelah tangan ja. sebelah lagi pegang remote. duduk atas sofa tengok tv sambil menguap. sila bayangkan. disgusting bukan?

ni lah aktiviti aku sepanjang cuti ni. ada banyak lagi buku tapi ni ja aku sempat capai. nampak tak ada 1 novel melayu tebal tu? ya,aku baca sikit lepastu terus tinggal. memang novel melayu tak kena dengan taste aku kot. terlalu banyak konflik percintaan yang selalu buat aku geram dengan watak utama. rasa macam, 'ish,awat dia buat macam tu,kenapa dia tak buat macam ni?' ya aku tahu. mungkin aku patut tulis novel sendiri. banyak songeh pulak.

aku nak tengok wayang tapi masih dalam dilema nak pilih cita apa yang takkan merugikan rm10 aku. kalau couple seat pulak rm23. eh,terlebih sudah. hikhik. nak tengok ice age 4 lah. sebab sepanjang aku dok tengok ice age,cita tu tak pernah kecewakan aku lagi. gelak ja selalu. tapi kalau ada cita horror lagi cool. tengok lah macam mana. ;)

eh tak sabar nak tunggu esok. tak sabarnyewww. *melompat gaya ular* chow.

11 comments:

Nurulashyikin said...

tengok la mael lambong ka.. spiderman pun da kuaqq.. partner ikin cakap bestttt.. tu bagi dia la yg best haha :)

deanzofq said...

try la baca novel keluaran fixi or terfaktab. kompem best.

syazana.not.single said...

nurulashikin- haa,mael lambong tu teringin jugak. spiderman tak minat. hehe ;)

deanzofq- fixi selalu baca,memang best. nanti nak try terfaktab plak. ;)

KorN said...

eh. ice age dah kuar eh... nak tgk jgk lah... jom teman korn..? hehe

syazana.not.single said...

ice age kuar 12 hari bulan kot.
x ingat dh.
haa,jom2. esok orang tunggu korn kat cinema. ;)

zaxx said...

haha..comel nye garu perut..:P hihhiii

syazana.not.single said...

zaxx- oh garu perut pon comel.
boleh buat selalu ni. :p

sedutzone said...

nak baca buku jap... ermmm... berapa lama leh abes bace er?? ermmm... follow sekali ar... peace...

syazana.not.single said...

sedutzone- kalau kena mengeja lagi,lambat la habis baca tu. hikhik.
thanks sudi follow. ;)

laskar pelangi said...

melompat gaya ular?
camne tuh? Hihi~~

kita suka baca novel melayu jerk. tak rajin sangat nak baca buku cam gitu.ehehe

syazana.not.single said...

laskar pelangi- haa. cer try buat. hehe.

oh ya? bagus2. kita tak boleh nak masuk sngt kepala ni dgn buku melayu. huhu.